MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Önce içini hazırlayalım.Patatesler iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Kuru soğanı, çarliston biberinin küp şeklinde doğrayalım ve 3 çorba sıvı yağda kavuralım.daha sonra patatesleri içine ekleyip karıştıralım ve son olarak baharatları ekleyelim.
Kuru soğanı, çarliston biberinin küp şeklinde doğrayalım ve 3 çorba sıvı yağda kavuralım.daha sonra patatesleri içine ekleyip karıştıralım ve son olarak baharatları ekleyelim.
Haşhaş, tahin, soda ve sıvı yağı ayrı bir kapta karıştıralım.Bu karışım yufkanın içine sürmek için.
Yufkayı tezgaha serelim üzerine haşhaşlı karışımı sürüp üzerine tekrar yufka serelim.yine haşhaşlı karışımı sürelim.Bu 2 kat yufkayı 8 eşit parçaya üçgen şeklinde keselim.Bu parçaların üzerlerine patatesli karışımdan koyarak sigara böregi şeklinde saralım. Gevşek sararsak daha güzel oluyor. Hazırladığımız börekleri tepsiye dizelim.üzerine kalan haşhaşlı karışımı sürün ve fırına verebiliriz. Afiyetle yiyin arkadaşlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder