MAYALI HAMURUN HAZIRLANMASI
**MALZEMELER**
*** 2 su bardağı süt (ılık olacak)
***1 çay bardağı zeytinyağı
*** 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
*** 1 tatlı kaşığı şeker
***1 tatlı kaşığı tuz
*** 5,5 su bardağı un
***1 yemek kaşığı instant kurumaya veya 1/3 paket yaş maya
**HAZIRLANMASI**
* Ilık süt, zeytinyağı, yumurta,
şeker ve tuzu karıştırma kabına alıp elinizle iyice karıştırın.
*Elenmiş un ve mayayı azar azar karışıma döküp yoğurmaya başlayın.
*Hamur hafif ele yapışır şekle gelince un eklemeyi bırakın ve bundan sonra en az 10 dk yoğurun.
*Başta ele yapışan hamur yoğurmanın sonlarına doğru artık ele yapışmaz ve elastik bir hal alır.
*hamuru yoğurduktan sonra üzerine streç film,poşet yada tam oturan kapakla örtün hamur daha iyi kabarır.
*Gerisi açım şekli yapılışı resimlerde inşallah beğenirsiniz.Ben yaptım ve çok güzel oldu sabah çayları ve ya 5 çayları için süper bir poğaça..Yapıp yiyenlere afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder