Bu Blogda Ara

7 Aralık 2013 Cumartesi

Anlatımlı Örgü Bebek Elbisesi Modeli / Baby Dress




Merhaba kaç gündür bloga giremiyorum.Bunun nedeni baş belası kpss çalış çalış çalış bitmiyor konular, sorular...Neyse bugün Eskişehir'e ilk kar tanecikleri düştü...Lapa lapa yağan kar insanın içini nasıl neşe dolduruyor.Tabi bu neşe evde oturanlar ve çocuklar içindir herhalde. Allahım dışarda çalışmak zorunda olanlara yardım etsin.

Bugün sizinle, ördüğüm sevimli mi sevimli bebek elbisesini paylaşacağım. Örmek isteyenler için de ayrıntılı olarak anlatacağım.
                                                                 





                               YAPILIŞI:


Kol ve omuzların oluşturulması
(6 aydan daha küçük ya da daha büyük bebekler için ay farkına 3'er ilmek ilave edin veya çıkartın)
**Örgüye bebek elbisesinin boyun kısmından başlıyoruz.Toplam 70 ilmek haraşo ile başlanır.8 sıra haroşa örülür.( Haraşo örgünün ön kısmından da arka kısmından da düz örerek yapılır)


**Haraşodan sonra takip edilecek sıra: 5 ilmek haraşo, 7 ilmek düz, 1 dolayarak arttır, 2 ilmek düz, 1 Dolayarak arttır, 8 ilmek düz, 1 dolayarak arttır, 2 ilmek düz, 1 dolayarak arttır, 22 ilmek düz, 1 dolayarak arttır, 2 ilmek düz, 1 dolayarak arttır, 8 ilmek düz, 1 dolayarak arttır, 2 ilmek düz, 1 dolayarak arttır, 7 ilmek düz, 5 ilmek haraşo. İlk sıra bu şekilde biter.


**Diğer sıra tamamı tersten örülür.Sadece kenarlardaki 5 ilmek haraşo örülür yani her şekilde düz örgü yapılacak. Bu şekilde 16 kere arttırarak kol ve omuzlar oluşturulur.

**Kol ve omuzlar oluşturulduktan sonra resimdeki gibi önce ön tarafı sonra arka etek kısımları örülür. Etek kısımlarını örmeye başlamadan kol kısımlarından ip geçirip bağlarsanız sökülmesini engellersiniz.




Etek kısmı yapılışı:
1. sıra 1 ilmek düz, 1 dola, 3 ilmek birden toplayarak geçilecek, 1 dola, 1 düz, 1 dola, 3 ilmek toplayarak geç... bu şekilde sıra devam ediyor. 

2. sıra: Bu sıranın hepsinde ters örgü yapılır.
3. sıra: örnek koymadan hepsi düz örülür.
4. sıra: ters örgü yapılır.
5. sıra: 1. sıradaki gibi 1 ilmek düz,1 dola, 3 topla,1 dola, 1 düz, 1 dola, 3 topla bu şekilde devam eder. Uzunluğuna siz karar verin. Delikli örnek bitince etek uçlarına 5 sıra haraşo örülür.

Kol kısımları: 5 sıra haraşo örülür.
Ben bebek kıyafetlerinde süslemeyi sevdiğim için bel kısmına kurdele geçirdim. Oya yapımında kullanılan çiçekli taşlardan da yaka ve ön kısımlarına diktim. Birde etek kısımlarına kurdeleyi iğneyle büzdürüp çiçek yaptım ve diktim. İster bu şekilde süsleyin ister kendi zevkinize göre... yapacak olana kolay gelsin...
elbisenin arka kısmı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı