Bu Blogda Ara

2 Ocak 2014 Perşembe

Örgü Şal Modeli

Merhaba arkadaşlar bu soğuk kış günlerinde en ihtiyaç duyduğumuz şeyler, şal, atkı,bere, eldivendir herhalde. Örgünün, hazır alınandan daha sıcak tuttuğu aşikardır. Bugün sizlerle daha önce ördüğüm bir şalı paylaşacağım. Bu şalı örmek için ihtiyacınız olan bir orlon tığ ve alize ince ip. Kalın iple yapıldığı zaman kaba ve ağır oluyor. Bu yüzden ince alize ip kullanmanızı tavsiye ederim.

Başlangıç kısmını size göstermek için örneğini çıkartıp resimlerle anlatmaya çalıştım inşallah anlatabilmişimdir. Ancak orlon tığımı bulamadım ve ince tığla yaptım. İnce tığ ipe sürekli takıldığı için biraz zorlandım:)

2-) 4 zincir yapılır. Resimdeki gibi 4 zincirden sonra tığa ipi 2 dolayarak
 4 kerede çekilir ve bu şekilde 7 kere yapılır. 2 zincir yapılır ve 7 tane daha
 yapılır. bu şekilde yuvarlağın yarısı doldurulur.                                             
1-) 12 zincir çekilerek yuvarlak yapılır.

3-)yarısı doldurulduktan sonra 4 zincir çekilir ve tığa 2 kere ip
 dolayarak 4 kerede ip çekilir. daha sonra 4 zincir daha çekilir
 ipi 2 dolayarak orta kısmına batırılır. Bu şekilde resimdeki gibi
 yapılır. Diğer yapım aşamalarını resimlerden takip ediniz.

4


5
6


7

8




9
10
Başlangıç kısmı bu şekilde oluyor. Umarım anlatabilmişimdir.Ben arttırarak 14 sıra yaptım ama büyüklüğüne siz karar verin. Daha küçük yapmak isterseniz 10 sıra yapın.14 sıra sonunda 7 tane sağa çiçekten sonra orta kısmına aşağıdaki resimdeki gibi örümcek yapıyoruz.Ancak bu örümcek kısmı 14. sıranın alt kısmını yaparken yaparken örüyoruz.7 tane çiçekten sonra diğer kısma atlarken de örümcek yaparak geçiyoruz. böylelikle çift örümcek oluyor.Kenarlar hep 7 sıra olacak.üstteki resimlerde olduğu gibi.örümcek kısmı 13 sıra. Bu 13 sıradan sonra tekrardan orta kısma örneği koyuyoruz. Orta kısımdaki örnekte 18 sıra arttırılıyor ve tamamı aynı şekilde örümceksiz örülerek tamamlanıyor. Belki karışık anlatmış olabilirim anlamadığınız yer olursa sorabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı