
YAPILIŞI:
Mantarları güzelce yıkayıp saplarını çıkartın. Tepsiye dizin. Mantarların içine azar azar tereyağı sürün. Pulbiber, kekik ve tuz karışımı yapıp içlerine ekeleyelim ve fırına verelim. Üsleri kızarmaya başlayınca çıkartıp iç kısımlarına rendelenmiş kaşar dolduralım. Fırının fişini çekebilirsiniz. İçinin sıcaklığı ile kaşarlar erimeye başlar. Mantarı çok sevdiğim içim fotoğrafı bile ağzımı sulandırıyor. Eğer bu tarifi denemediyseniz mutlaka deneyin diyorum:)) nefisss

Ocak üzerinde yaptığım diğer tariften de biraz bahsedeyim. Bu tarifim için gerekli malzemeler kuru soğan,biber,domates, kırmızı biber,tuz, karabiber,limon, mantar.
Yapılışı; Önce yağda soğanları ve biberleri kavuruyoruz. Mantarları küp küp doğrayıp içine atalım. Tencere kapağını çok fazla açmayın. Mantarların suyu iyice çıkacaktır ve kendi suyuyla,buharıyla pişecektir. Suyunu çekmeye başlayınca içine domatesleri, baharatları atalım. Biraz limon sıkalım. Limon renginin fazla kararmamasına yardımcı olacaktır hem de tat verecektir. Eğer biraz daha sulandırmak isterseniz içine sıcak su katabilirsiniz.Afiyet olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder