Bu Blogda Ara

7 Mayıs 2014 Çarşamba

Gölgede bile etkili olan Doğal Bronzlaştırıcı yapımı- Göz altı morluğu için yararlı bilgi

Melek proğramına katılan Hande Polat her konuda çok guzel bitkisel karışımlar verdi. Seyredip de bunları yazmamak olmazdı. Zaten bitkisel bir şey duymayayım hemen kağıdı kalemi alır yazmaya başlarım. Kimyasal ürünleri pek kullanma taraftarı olmadığım için bitkisel her zaman dikkatimi çeker. Hem doğada o kadar güzel mucize bitkiler var ki bunlar dururken kimyasala yönelmek nedendir? Her yerde aktar bulunuyor alıp evde bunları kendimiz yapalım dimi ama...
Gelelim karışımlara



DOĞAL BRONZLAŞTIRICI;
1 yemek kaşığı çuha çiçeği
50 gr katı kakao yağı 
50 cc susam yağı 
50 cc ceviz yağı
20 cc havuç yağı 
hepsini karıştırıp spreyli şişeye koyun ve kullanın. Hande Polat gölgede bile etkili olduğunu söyledi. Denemekten ne çıkar. Bu sene ben deneyeceğim bakalım söylendiği kadar etkilimi:))

GÖZALTI MORLUĞU İÇİN
Bir sargı bezini alıyoruz. Gözlerimizin geldiği yerlere 1 adet patates, 1 adet elma rendeliyoruz. Daha sonra bu rendelerin üstüne sargı bezi örtüp biraz yeşil çayla ıslatıyoruz. Bu pratik tarifi buzdolabında saklayıp ihtiyacımız olduğunda kullanabiliriz.


BİR DİĞER GÖZALTI MORLUĞU İÇİN TARİF
Bu tarifin akşam uygulanması gerektiği söylendi.
1 çay kaşığı pirinç kepeği yağı
1 tatlı kaşığı nar çekirdeği yağı
20 ml portakal yağı
bu yağları karıştırıp göz altlarına sürüyoruz. Sürerken dikkat edilecek nokta: bastırmadan parmak uçlarımızla piyanoya basar gibi yağları yeirmek. Bu şekilde kan dolaşımı sağlanıyor ve yağların daha iyi emiliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı