MALZEMELER:
*Bir tepsi börek için 4 adet hazır yufka
*1 su bardağı haşhaş
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yeşil mercimek(Ben fazla haşlayıp dolaba koyduğum için ölçüsünü göz kararı ayarlayın.)
YAPILIŞI:
- Tezgaha yufkayı seriyoruz üzerine resimdeki gibi haşhaş ve yağ karışımını sürüyoruz.Tekrardan bir yufka daha üzerine koyup aynı şekilde karışımı sürüyoruz.2 katlı olacak.Bundan sonra 8 parçaya bölünecek ve her parçasına mercimek koyup sarıyoruz.Tepsiye dizdikten sonra haşhaşlı karışımın içine yumurta sarısını da ekleyip hamurların üzerine sürüp fırına veriyoruz...Afiyet olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder