Bu Blogda Ara
26 Eylül 2013 Perşembe
Somon Balığı hakkında bilgi ve dışı çıtır,içi yumuşak ve sulu somon tarifi
Balık yeme zamanı, haftada 1 ya da 2 defa mutlaka yenmeli, hem büyükler için hem de küçükler için çok faydalı bir besindir.Cilt rengini güzelleştirir. Saçlara yararlıdır.Bakteriyel enfeksiyonlardan korur.Eklem sağlığına faydalıdır. Yani vücuda yararları saymakla bitmez.
Somon tam bir protein kaynağıdır. Omega 3 yağ asitleri , vitamin A ve B açısından çok zengindir.Balık çiftliklerinde yetişen somonlar daha yağlıdır ve açık deniz somonlarına göre daha fazla omega 3 içerirler.
Somonun en önemli özelliklerinden biri her tür pişirme şekline uygun olmasıdır.
Haşlayabilir,fırında,tavada, mangalda, mikrodalgada pişerebilir ve hatta hiç pişirmeden sadece marina veya füme ederek yiyebilirsiniz. Sıkı eti, sağlam yapısı ile daima formunu korur ve asla dağılmaz.Çok hızlı pişiyor olması da tercih edilme nedenlerinden biridir.
SOMON TARİFİ:
___________________________
350 GR SOMON FİLETO
120 ML SÜT
50GR UN
TUZ,BİBER
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
YAPILIŞI:
___________________________
Somonun derisini çıkartıp 7,5cm x 20.5 boyutlarında ya da istediğiniz boyutta şeritler halinde kesin.Unu derin bir tabağa koyun, tuz ve biberle tatlandırın.Sütü de derin bir tabağa koyun. Somon şeritlerini önce süte sonra una batırın. Fazla unu silkeleyin.Yağı iyice kızdırın. Somon şeritlerini yaklaşık 3 dakika altın rengi alıncaya kadar kızartın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder