2 Su bardağı un, 1 su bardağı şeker, 2 adet yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 paket çikolata sosu, 1 paket kremşanti
Bu Blogda Ara
10 Kasım 2013 Pazar
Islak Kek ya da Ağlayan Pasta Tarifi
MALZEMELER:
YAPILIŞI: 2 adet yumurta ve 1 su bardağı şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın. Sütü,sıvı yağı, vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin.Unu ve kabartma tozunu azar azar karışıma ekleyerek iyice karıştırın. Kek hamuru hazırlanmıştır fırına koyabilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Keki fırından çıkarttıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı soğuk sütü dökün. Kek sütü iyice emdikten ve soğuduktan sonra üzerine kremşanti dökerek yayın. En son işlem olarak da kekin üzerine çikolata sosunu dökün ve servise hazırdır. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder