Bu Blogda Ara

12 Kasım 2013 Salı

Kurdele nakışı bohça ve havlu takımı

Kurdele nakışını eli iğne tutan ve becerikli olan herkes yapabilir. Size gerekli olan malzemeler; 1 metre saten kumaş, istediğiniz renklerde kurdele , kurdele nakışı için satılan iğne yada yorgan iğnesi, normal iğne, simli kalın ip, istediğiniz renkte inci, kasnak.

bohçanın orta kısmı
Önce bohça yapacağınız saten kumaşınızın kenarlarını kıvırın ve istediğiniz model piko yapın. Daha sonra kurşun kalem yardımıyla modeli kumaş üzerine çizin. Çizmek modelin daha düzgün ve eşit yapılmasını sağlar.
Şimdi de sıkı bir şekilde kumaşınızı kasnağa geçirin ve resimde gördüğünüz 
bohça orta kısım ayrıntılı
şekilde sarı simli kısımlarını işleyin. Benim kullandığım tarz kurdele isterseniz tuhafiyelerde, hobi dünyalarında kolaylıkla bulabilirsiniz.Kendinden kıvrımlı bir kurdeledir. Kurdeleye bu şekli vermek ise iğne ve ipliye bakar. İğneyi ipliğe ğeçirip kurdelenin kenar kısmından iğneyi bata çıka dikeceksiniz ve büzdüreceksiniz. Üst üste katlarsanız gördüğünüz karanfil şekil ortaya çıkar. Bu kurdele nakışında bir de ince kurdeleye ihtiyacınız var. Bu kurdeleyi de yorgan iğnesine takın ve normal dikiş yapar gibi kumaşın arkasından batırıp ön kısmından çıkarın ve kurdele üstünden tekrar batırırsanız bu şekil ortaya çıkar. Yapraklarını da bu kurdele ile yapacaksınız.

Havlusu da aynı şekilde yapılacak. Kolay gelsin...

bohçanın kenar modeli



havlu kenar modeli
havlunun orta kısmı
havlunun kenar kısmı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı