Bu Blogda Ara

21 Ekim 2013 Pazartesi

Fırında Balık Pişirme



                   Malzemeler:
                   **1 kg Çipura
                   **Patates
                   ** Soğan
                   **Sarımsak
                   **2 yemek kaşığı sıvıyağ
                   ** çay bardağı zeytinyağı
                                                                                                       **1 bardak ılık su
                                                                                                       **1 tatlı kaşığı şeker
                                                                                                       **1 tatlı kaşığı un
                                                                                                       ** tuz,karabiber,defne yaprağı
                                                                                                       **Fırın torbası


  Yapılışı:
Temizlenmiş balığın içi ve dışını yıkayıp tuzlayın.Tavanın içine çok az sıvı yağı koyup kızdırın. Patatesleri halkalar halinde doğrayıp kızgın yağın içine ekleyin. Sarımsak ve soğanları da ekleyip pişirilir. 3-4 dakika sonra tuz ve şeker de eklenir. Yakmadan çevrilerek pişirilir.
Fırın torbasının içerisine bir kaşık un konulup yapışmanın önlenmesi için torba içine sallanarak yayılır. Balık fırın torbasının içine konulup pişmiş malzemeler de eklenir. Karabiber, defne yaprakları, zeytinyağı balık ve malzemenin üzerine eklenir. Balığın altına akacak şekilde ılık su ilave edilir. Torbanın ağzı sıkıcı kapatılır. Torbanın şişip patlamasını önlemek için küçük delikler açılır. Önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirilir.
Afiyet bal şeker olsun:)))

En çok izlenen videolar

Loading...
Loading...

Google+ Badge

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı