Bu Blogda Ara

23 Ekim 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı lahana sarması tarifi

Malzemeler: **Orta boy lahana, **2 su bardağı pirinç, **1 adet kuru soğan, **Bir yemek kaşığı salça,
                   **yarım demet maydanoz,**1 tatlı kaşığı şeker, **tuz,karabiber,kırmızı biber, **Zeytinyağı

YAPILIŞI: Önce soğanları doğrayıp zeytinyağında kavurun.İçine pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı,şekeri,baharatları da ekleyelim.Son olarak da maydanozları içine atalım. 1 su bardağı ılık su ilave edip tencere kapağını kapatalım ve suyunu çekmesini bekleyelim. İç malzememiz hazırdır sıra lahanaları haşlamaya geldi.
                   Lahanaları yaprak yaprak ayıralım. Kaynamış tuzlu su içine atalım.Haşlarken çok fazla erimemesine dikkat edin. Sarması zor olabilir.Haşladıktan sonra lahananın sert kısımlarını bıçak yardımıyla keselim. Yapraklar çok büyükse istediğiniz büyüklüğe getirip sarma işlemine başlayabilirsiniz. Yaprak sarması veya sigara böreği gibi lahana içine malzemeyi koyup sarın. Tencereyi doldurduktan sonra üstünü artık lahana yaprakları ile örtün dağılmasını önleyecektir.İçine ılık su ilave ettikten sonra ağzını kapatın ve pişmesini bekleyin. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı