Bu Blogda Ara

27 Ağustos 2013 Salı

Bitkilerle Güzellik Reçeteleri



SAÇLARIN ÇABUK UZAMASINI SAĞLAMAK
**Aktarlardan kolayca bulabileceğiniz bitkilerle saçlarınıza daha iyi bakım yapabilir ve daha sağlıklı uzamasını sağlayabilirsiniz.Saçlarımız daha güzel olsun diye aldığımız kimyasal ürünler saçı sadece kısa bir süre için güzel gösteriyor daha sonra yarar yerine zararı oluyor.Ben bitkisel ürünlerden yanayım hatta evde kendim hazırlamaktan yanayım.


Şimdi gelelim saç karışımlarına:
***Sinameki ve civanperçemi,dövülmüş nar kabukları ile birlikte suda yarım saat süreyle kaynatılır.Süzülerek elde edilen sıvıya, losyon kıvamına gelinceye kadar çırpılmış yumurta ilave edilerek susam yağı ile birlikte karıştırılır.Hazırlanan losyonla saçlar sık sık yıkanır.

***İnce bir tülbentte sıkılarak elde edilen karadut usaresi,bulamaç haline gelinceye kadar yumurta ve susam yağı ile birlikte çırpıldıktan sonra 5 dakika süreyle ısıtılır.Hazırlanan bulamaçla saçlar günaşırı yıkanır.

***Rendelenmiş turp,suda yarım saatle pişirildikten sonra süzülür.Elde edilen sıvıya yumurta sarısı ilave edilerek bulamaç haline getirilir.Hazırlanan bulamaçla saçlar ovularak sık sık yıkanır.

Hangisini isterseniz yada hangi malzemeye daha çabuk ulaşabilirseniz onu yapın arkadaşlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı