Bu Blogda Ara

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Bitkisel Cilt Bakımı-Güzellik reçeteleri yine iş başındaaa:))

      CİLT LEKELERİ

  • Nişadır bal ile karıştırılarak krem kıvamına getirilir.Hazırlanan kremden günde iki sefer ve tedavi süresince leke olan yere sürülür.
  • Yumurta akı ve rendelenmiş limon kabuğu krem kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak yoğrulur.Hazırlanan kremden banyodan bir saat önce masaj yapılarak cilde sürülür.
  • Elma suyu, limon suyu ile karıştırılır. Hazırlanan bu karışıma zeytinyağı ve süt ilave edilerek kaynatılır.Elde edilen bu pomat soğuduktan sonra cilde masaj yapılarak sürülür.
  • Rendelenmiş havuçtan elde edilen su, killi toprak ile karıştırılır. Hazırlanan bu karışım zeytinyağı ile karıştırılarak merhem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur.Bu merhemden tedavi sürecinde günaşırı lekeli cilde sürülür.
     TEN GÜZELLİĞİ

  • Yarım avuç lavanta çiçeği, bir avuç civanperçemi ile birlikte sert bir zeminde dövülür. Elde edilen posaya yumurta sarısı ilave edilerek krem kıvamına gelinceye kadar bademyağı ile ovulur.Hazırlanan  karışım bir kavanoza konularak serin bir yerde bekletilir.Ten güzelliği sağlayan bu kremden vücuda masaj yapılarak sürülür.
  • Bir avuç papatya , yarım avuç kırlangıç otu yarım saat süreyle tuzlu suda kaynatılır.Süzülerek elde edilen sıvı bir kaba boşaltılarak dinlendirilir. Dinlendirilen bu sıvıdan banyo suyuna ilave edilerek günaşırı oturak banyosu yapılır.
  • Birer avuç kırmızı gül ve akasya çiçeği on beş dakika süreyle kaynar suda bekletilir.Sıkılarak elde edilen sıvıya ,yumurta akı ve dövülmüş lavanta çiçeği tozu ilave edilerek şampuan kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.Tenin kadife gibi yumuşak ve saçların ipek gibi parlak olmasını sağlayan bu şampuanla sabah akşam el yüz ve saç banyosu yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı