Bu Blogda Ara

28 Ağustos 2013 Çarşamba

CİLT KIRIŞIKLIĞINI GİDERİCİ

Defterimden güzellik reçetelerinin paylaşımına ''paylaşmak güzeldir''sloganıyla devammm:)

Cilt kırışıklıklarının nedenlerinden en önemlisi güneştir sanırım.Bunun yanında solaryum,yeterli ve dengeli uyumamak,fazla kahve tüketimi, sabunla yüzü çok yıkamak, yetersiz beslenme, balık yağı gibi vitaminleri almamak...bunları çoğaltmak mümkündür.Elbet hepimiz zamanı gelince yaştan dolayı kırışacağız ama bunu geciktirmek  elimizde. Yaşı henüz 20-25 olan genç kızları görüyorum ama ciltlerine baktığımda daha fazla gösteriyorlar bu da bazı şeylere dikkat etmediğimizden ileri geliyor.
     
        İşte güzellik reçeteleri
**Pelin otu suda demlenerek süzülür.Elde edilen posasına badem yağı karıştırılarak krem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur.Hazırlanan bu krem
yatmadan önce cilde sürülür.

**Papatya ve gelincik havanda dövülerek ezilir. Elde edilen karışım zeytinyağı ilavesiyle pomad kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan bu pomaddan tedavi süresince cilde sürülür.

**Hercai menekşe suda demlendikten sonra bir tülbentle sıkılır. Elde edilen posaya krem kıvamına gelinceye kadar zeytinyağı ve badem yağı ilave edilerek yoğrulur.Hazırlanan kremden cildin kırışık yerlerine süzülür.

**Sıkılarak elde edilen hercai menekşe suyuna bal ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.Hazırlanan şuruptan yemek arası bir fincan içilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı