Bu Blogda Ara

24 Eylül 2013 Salı

Bamya Yemeği Yapımı



Ben yemek yaparken pek ölçü kullanmam herkesin bi göz kararı vardır. Önemli olan yemeği kaç kişiye yapacağımdır. Sayıya göre malzememi koyarım.
Bamyaları iyice yıkayalım, salya kısmını çıkartmadan yuvarlak biçimde üst kısımlarını kesin. Yemeğin salyalı olmasını engellemek için de ya bir kabın içine bamyaları koyup üzerine limon sıkın ya da yemeği aygaza aldığınızda sıkın.Soğanları ve sarımsakları küçük küçük kıyıp tencerede kavurun.Daha sonra salça, rendelenmiş domatesleri de atıp kavurmaya devam edelim.Bamyaları da tencereye atıp kavurun ancak çok fazla eritmeyin dağılmasın.Üzerine kara biber, tuzu ekleyin ve birazda su katıp pişirin. Arzuya göre kıyma da katabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı