Bu Blogda Ara

17 Eylül 2013 Salı

Kışlıkları Derindondurucuya Atarken Şoklama Yöntemi

Eğer kavurmadan, haşlamadan sebzeleri dolaba atmak istiyorsanız en güzel yöntem şoklamadır. Geçen sene şoklamadan ya hafif kavururak, ya haşlayarak dolaba attım ama tadlarını pek sevmedim. Bu sene Bamya ve fasulyeleri şoklayarak attım.Tadına bakmak için de geçen fasülyeden çıkartıp yaptım, tadında değişiklik yok sanki taze alıp yapmışım gibi gayet lezzetliydi.Herkese bu yöntemi öneririm.




Şoklama Yöntemi:

Derin bir tencere içine su koyup kaynatın
Bir tencereye de buzlu su hazırlayın.
Fasülyeleri yıkayın, sap kısımlarını kesin kılçıkları varsa temizleyin.
İstediğiniz boyutlarda fasülyeleri 2-3' e bölün.
Aygaz üstündeki kaynar tencere içine atın, en fazla 4 dakika bekletin. Daha fazla bekletmeyin çünkü fazla yumuşar pişirmek istediğinizde istediğiniz tadı vermez.
Kaynar sudan çıkartınca hemen buzlu suya atın.Buradan da bir peçete üstüne çıkartın suyunu aldıktan sonra poşetleyip yatay hale getirip poşeti dondurucuya atabilirsiniz.

Bamyaları atarken de yine yıkıyoruz bamyaların üst kısımlarını huni şeklinde içindeki yapışkan kısmını çıkartmadan kesiyoruz.Daha sonra bütün olarak fasulyeye yaptığımız aynı işlemleri yapıp derin dondurucuya atıyoruz. Sağlık açısından da şoklama önerilen bir yöntemdir.
AFİYET OLSUN...

 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı