

Şoklama Yöntemi:
Derin bir tencere içine su koyup kaynatın
Bir tencereye de buzlu su hazırlayın.
Fasülyeleri yıkayın, sap kısımlarını kesin kılçıkları varsa temizleyin.
İstediğiniz boyutlarda fasülyeleri 2-3' e bölün.
Aygaz üstündeki kaynar tencere içine atın, en fazla 4 dakika bekletin. Daha fazla bekletmeyin çünkü fazla yumuşar pişirmek istediğinizde istediğiniz tadı vermez.
Kaynar sudan çıkartınca hemen buzlu suya atın.Buradan da bir peçete üstüne çıkartın suyunu aldıktan sonra poşetleyip yatay hale getirip poşeti dondurucuya atabilirsiniz.
Bamyaları atarken de yine yıkıyoruz bamyaların üst kısımlarını huni şeklinde içindeki yapışkan kısmını çıkartmadan kesiyoruz.Daha sonra bütün olarak fasulyeye yaptığımız aynı işlemleri yapıp derin dondurucuya atıyoruz. Sağlık açısından da şoklama önerilen bir yöntemdir.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder