Bu Blogda Ara

4 Eylül 2013 Çarşamba

Eskişehir Tanıtımı ve Fotoğrafları

Bir Eskişehir'li olarak Bloğumda memleketimi tanıtmamak ayıp olur.
Tarihine baktığımız zaman bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.MÖ. 14. yüzyılda Hititler,MÖ. 12.yüzyılda Frigler,Lidyalılar,persler bölgeye yerleşmiştir. Romalılar, Bizans ve son olarakta Osmanlı Devleti bu topraklarda hakimiyetini sürdürmüştür.İlk kuruluş yıllarında büyük öneme sahip bu şehre Sultanönü
adı verilmiştir.Daha sonra değerini yitirmiş,terk edilmiş görünümü almış eski günlerini özleyen şehrimize Eskişehir denmeye başlamıştır.Asıl ismi olan Sultanönü unutulmuştur. Günümüzde bu isim şehrin biraz dışında olan yerleşim yerine verilmektedir. Frigyalılar döneminde ise Dorlion denilmektedir.

Şehrim önemli kavşak noktasında yer almaktadır. Aynı zamanda da bilim ve kültür şehridir.2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği ve UNESCO Somut olmayan kültürel miras başkentliği ünvanlarını almıştır.Üniversite öğrencilerinin tercih ettiği şehirlerin başında gelmektedir. Burası için İstanbul'un küçüğü, daha düzenlisi ve daha güvenli şehri denilmektedir. Buraya gelen misafirler, öğrenciler düzenli şehir planı ve mesafelerin az olması sayesinde yolları, adresleri fazla karıştırmadan şehri çok çabuk keşfedebiliyorlar. Sosyal, çağdaş görünümlü bir şehirdir.2 Üniversitesi bulunmaktadır: Osmangazi ve Anadolu Üniversiteleri. Nasrettin Hoca, YunusEmre, Evliya Çelebi gibi önemli şahsiyetler burada yaşamış kültürümüze önemli eserler bırakmışlardır.
Bunların dışında 1.Hava Taktik Komutanlığı ve 1. Hava İkmal ve Bakım Merkez Komutanlığı bulunuyor.
Önemli bir maden olan ve sayılı yerlerde bulunan bor madeni burada çıkarılmaktadır.Yine Lüle taşıda sadece Eskişehirde bulunmaktadır. Buraya misafir olarak gelenler genellikle hediye olarak lüle taşından yapılmış pipo gibi süs eşyalarını götürürler.
Kültürel mirasına baktığımız da friglerden kalma yazılıkaya, odunpazarı evleri gibi tarihi mekanları bulunmaktadır.Çiböreği, met helvası ünlüdür... daha birçok özelliği olan memleketimi gelin görün diyorum...









==ESKİŞEHİR FRAGMANI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı