Bu Blogda Ara

13 Eylül 2013 Cuma

Kaymaklı Elma Tatlısı

Misafirleriniz için farklı bir tatlı sunumu yapmak isteyenlere...Yapımı hem zaman almıyor hem kolay hem de ekonomik malzeme...
Malzemeler:4 Tane elma isteğe göre sayısı artabilir
                      1 tane limon suyu
                      2 Su bardağı şeker
                      2 tane karanfil güzel koku vermesi için
                      kaymak veya 1 paket krem şanti
Yapılışı:-Önce 1 limonu 1 litre su içine sıkın.Elmaları soyup içlerini tamamen çıkartın ve limonlu suya atın.
              -Derin bir tencereye 1 litre su, şeker koyup ocağa koyun ve karanfilleri suya atın.
              -Elmaları limonlu sudan çıkartıp ocaktaki suyun içine atın.15-20 dk pişirin.Piştiğini aynı patatesin haşlandığını öğrenmek için yaptığımız gibi kürdan batırın rahat giriyorsa pişmiştir.
               -Elmaya karanfil kokusunun sinmesini sağlamak için aygazın altını kapattıktan sonra biraz dinlenmeye bırakın.
               _Elmaları çıkartın soğuduktan sonra içini oyduğunuz kısmı kaymakla ya da krem şantiyle doldurun.En üstünü ceviz,fındık,antep fıstığı gibi şeylerle de süsleyebilirsiniz.Tercihinize bağlı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı