Bu Blogda Ara

23 Eylül 2013 Pazartesi

KARTALLAR VE İNSANLAR

Kartallar kuş türleri içinde en uzun yaşayanıdır. 70 Yıla kadar yaşayanları vardır içlerinde.Ancak 70 yıl yaşayabilmeleri için 40 yaşına geldiklerinde ir karar vermek zorundadırlar. Zorlu bir süreç onları bekler.Kartalların yaşı 40'a geldiğinde pençeleri sertleşir, esnekliğini yitirir. Bu nedenle de beslenmeleri gerektiğinde avlarını kavrayamaz hale gelirler.Gagası uzar ve kıvrılır, kanatları yaşlanır ve ağırlaşır, tüyleri kartlaşır ve kalınlaşır.Uçması zorlaşır.O yüzden kartal burada seçim yapmak zorundadır.Ya ölümü seçecektir ya da zorlu bir süreci göğüsleyecektir ve yeniden doğacaktır.
Bu yeniden doğuş 150 gün kadar sürer.Bu seçimi yaparsa kartal bir dağın tepesine uçar ve orada uçmasına gerek olmayan bir yerde yuvasında kalır. Burada kartal gagasını sert bir şekilde kayaya vurarak gagasının yerinden sökülmesini sağlar. Gagasının yeniden çıkmasını bekler.
Çıktıktan sonra kartal bu kez gagası ile pençelerini yerinden söker çıkartır.Pençeleri de tekrar çıkınca bu kez de kartlaşmış tüylerini yolmaya başlar. 5 ay sonra kartal kendisini 20 yıl veya daha uzun süreli yaşam sürecinde uçmaya hazır duruma getirir.

Bizde bazen yaşamımızda sık sık yeniden doğuş sürecini yaşarız.Kartallar bunu iç güdüsel olarak karar verir ve yaparlar. İnsanlar da düşünce gücü vardır,akıl vardır.Acı veren,üzen olaylardan, eski alışkanlıklarımızdan kurtulmak zorundayızdır. Bunu yeniden doğarak yapabiliriz. Önemli olan insanın kendisine acı veren duygulardan kurtulmak istemesidir. Kartallar gibi bunu ya kendinizi yiyip bitiren öldüren alışkanlıklardan,düşüncelerden uzaklaşıp yeni bir hayat kurarak ya da mutsuzluğa terk edip öldürerek yapacaksınız.

İnsanların olumsuz yanı bir türlü bu duyguları terk edemeyip yeniden doğuşa karar verememesidir. Hiçbir şey bizim sağlığımızdan önemli değil arkadaşlar..Zaman akıp gidiyor, ve durdurmak akıp giden zamanı geri getirmek mümkün değil.Aklınız başınıza geldiğinde o kadar geç olur ki pişman olsanız ne yazar.Zamanınızı olumsuzluklarla olup bitenlerle harcamayın. Geçmişle yaşamak yerine anı yaşayın...Güzellikleri görün... Küçük şeylerle mutlu olmayı öğrenin...Hayatta o kadar zor durumda olan var ki her şeye rağmen şükretmeliyiz...Allaha Şükür bu günümüze...







Bazen kararlarımız acı da verse
her zaman “Yeniden Doğuş”u
müjdeleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı