Bu Blogda Ara

9 Eylül 2013 Pazartesi

İçli Köfte Yapımı

                                                                                                 MALZEMELER
  • 500 gr. orta yağlı kıyma
  • 250 gr.yağsız kıyma
  • 500 gr. inca bulgur
  • 2 adet soğan 
  • 1 çay bardağı ceviz içi 
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz karabiber,kırmızıbiber,kimyon
Hazırlanışı:soğanı ince ince doğrayalım.Tavaya tereyağ alınıp eritilir.Soğanda ilave edilip pembeleşinceye kadar kavrulur.Üzerine 500 gr. kıyma da ilave edilip kavrulur ve soğumaya bırakılır. Soğuyan kıyma üzerine çekilmiş ceviz içi,kıyılmış maydanoz,tuz,karabiber,kırmızıbiber ve kimyon katılarak karıştırılır.

Diğer tarafta sıcak suda ıslatılmış ince bulgurun içerisine 250gr. çiğ kıyma,tuz,biber,kimyon ilave edilerek iyice yoğrulur.Yoğrulan bulgurlu çiğ kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır ve yumurta şeklinde yuvarlanır.Elinizi ıslatarak yaparsanız elinize yapışmaz.İşaret parmağınızla iç kısmını genişletin.oldukça ince hale getirin.İçi boş olan bu köftelere hazırladığınız içten doldurarak ağzını kapatın.Orta büyüklükte bir tencerede 1-2 litre su kaynatıp tuz ilave edin.
Kaynayan suya köfteleri koyarak kapağını kapatın ve 20 dk kadar kısık ateşte haşlayın.Daha sonra süzgeçle alıp kızgın yağda kızartın ve servise hazırrr...Afiyet olsun...
(Köftelerin dağılmaması için hamurun içine 1 yumurta kırabilirsiniz,yumuşak olması içinde 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edilebilir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı