Bu Blogda Ara

26 Eylül 2013 Perşembe

Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi



Sütlü tatlıları çok severim muhallebi, sütlaç, puding...ne olursa anında yok ederim:) Hem hafif oluyor, hem fazla kiloya neden olmuyor, süper tatlılar.

MALZEMELER:1 kg süt, 1 su bardağı şeker, 1 çay kaşığı un, 1 çay kaşığı nişasta, 1 paket vanilya, 2 çorba kaşığı margarin
KREMASI İÇİN: 4 çorba kaşığı pudra şekeri, 4 çorba kaşığı kakao, 1 yumurta, 125 gr erimiş margarin, 1/2 paket vanilya.
YAPILIŞI:Tencereye unu,şekeri,sütü, nişastayı koyun kaynayıncaya kadar karıştırın.İçine vanilyayı ekleyin.Yoğun kıvama gelince düz bir kaba yada kaselere koyup soğumaya bırakın.Krema malzemelerini ayrı bir kaba koyun iyice çırpın ve soğutulmuş muhallebi üzerine yayın.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı