Bu Blogda Ara

13 Eylül 2013 Cuma

Çocuk Eğitimi

Çocuk eğitimi zahmetli, zor bir iştir; bilgi, sabır ve emek ister.En etkili çocuk eğitimi onlara iyi örnek olmaktır.Çünkü çocuklar söylenenden çok gördüklerinden daha çok etkilenirler. Söylenilen sözler çocukların bir kulağından girip diğer kulağından çıkıp gider.Onları sözlerimizle tutarlı olumlu davranışlarımızla iyi eğitebiliriz.
Çocukları eğitmek için anne babanın birbirleriyle de tutarlı davranışlar içinde olması lazım. Birinin evet dediğine diğeri hayır dememelidir. Çocuklar bu durumu kullanmayı çok iyi bilir. İstediklerini yaptırma konusunda ustadırlar. Bu yüzden
ev içinde bu duruma fırsat vermemeli.
Bazı aileler kendi yaşadıkları sıkıntıları çocuklarının da yaşamasını istemezler ve her istediklerini yapmaya çalışırlar. Bu durum yanlıştır çocuğun şımarık büyümesine neden olur.Böyle ailelerdeki çocuklar zamanla anne babaya hükmetmeye başlar siz onu değil, o sizi kontrol etmeye başlar. Ayrıca böyle ailelerde yaşayan çocuklar ileride de sıkıntı yaşar. Her istediği olan çocuk ileride sıkıntı yaşadığında hayata karşı daha dirençsiz olurlar.Hayal kırıklığı yaşar.
Çocuk eğitiminde aşırı koruyucu tutum da yanlıştır.Sürekli arkasını başkalarına dayarlar. Kendi ayakları üzerinde duramaz ve hayatta başarılı olamazlar.Çünkü çok korunmak onların güçlenmesini engeller. Daha özerk çocuklar hayatla başa çıkmada daha başarılıdırlar. İşlerini kendileri görmeye çalışır başkasına minnet etmezler.Daha güçlü kişilikleri oluşur. Çocuklarınızın bu hayatta tek başına kalacağı durumunu da göz önünde bulundurun ve bırakın hayatı kendileri tanısınlar.Çocuklarımızı gölgemizden çıkartarak kendi başlarına da ayakta durabileceklerini gösterelim.Daha güçlü bireyler yetiştirelim.
Çocuklarımızın eğitiminde anne baba olarak kendi gelişimimize de özen göstermeliyiz. Ancak kendini geliştiren ana babalar çocuklarını iyi eğitebilir.Bilgili, kültürlü anne baba olursak gelecek nesilde ve onlardan sonrakiler de bilgili yetişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı